Redactie
Redactie Tennis 21 november 2023
Leestijd: 1 minuut

Haarhuis overweegt verschillende dubbelopties voor Daviscup kwartfinales tegen Italië

Teamcaptain Paul Haarhuis heeft in de kwartfinales van de Daviscup Finals tegen Italië meerdere opties voor als het op een beslissende dubbel aankomt. Hij selecteerde Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer als specialisten en kan ook een van de twee laten dubbelen met Tallon Griekspoor of Botic van de Zandschulp. “Ze zijn allemaal multi-inzetbaar en staan er ook allemaal open voor”, aldus de teamcaptain.

“Er zal een ander duo in de dubbel staan”, geeft Haarhuis toe, die voor de kwartfinales Rojer bij het team haalde in plaats van Matwé Middelkoop. “Voor de dubbel zijn alle opties nog open. Dat kan Rojer en Wesley zijn, maar dat kan ook Wesley met een van de singelaars zijn en ook Jules met een van de singelaars zijn.”

Volgens Haarhuis heeft Rojer zich extra voorbereid om met Koolhof te kunnen spelen. “Jules is veel aan het trainen op links. Ik wist dat hij de ATP Finals niet zou halen en hij heeft de afgelopen weken op links getraind en deze week ook. Maar er kan ook iets gebeuren met Wes, waardoor Rojer met een van de singelaars moet spelen. Dan hoeft hij echter niet extra te trainen om op rechts te spelen. Die kant is voor hem heel normaal.”

Oranje neemt het donderdag in Málaga op tegen Italië in de kwartfinales van het landentoernooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP