Redactie
Redactie Andere sporten 15 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Zuid-Afrika schakelt gastland Frankrijk uit op WK Rugby

De rugbyers van Zuid-Afrika hebben op het WK gastland Frankrijk uitgeschakeld. Zuid-Afrika won in het Stade de France in Parijs met 29-28.

Frankrijk leidde nog bij de rust met 22-19, nadat aan beide kanten drie try’s waren gemaakt. In de tweede helft hadden de Franse rugbyers nog lang de leiding maar de ‘Springbokken’ namen de leiding door onder meer een try van Eben Etzebeth. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen.

In de halve finale speelt Zuid-Afrika tegen Engeland. Dat is een herhaling van de WK-finale van 2019, die door de Zuid-Afrikanen werd gewonnen met 32-12. De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Nieuw-Zeeland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.