Redactie
Redactie Autosport 7 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen derde in sprint shoot-out Grote Prijs Qatar

Max Verstappen heeft niet de sprint shoot-out bij de Grote Prijs van Qatar gewonnen. Hij reed de derde tijd in de kwalificatie voor de sprintrace. De coureur van Red Bull liet zich op het circuit van Losail aftroeven door de twee rijders van McLaren.

De Australiër Oscar Piastri won de shoot-out in een tijd van 1.24,454. Zijn Britse teamgenoot Lando Norris noteerde de tweede tijd. Hij was 0,082 seconde langzamer dan Piastri. Verstappen gaf 0,192 seconde toe op de jonge Australiër.

De uitslag van de sprint shoot-out betekent dat Verstappen zaterdag om 19.30 uur vanaf de derde startplek zal vertrekken in de sprintrace over 100 kilometer. In die race kan de Nederlander zijn derde wereldtitel al veroveren. Hij heeft nog maar 3 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen en dat betekent dat de zesde plaats in de sprintrace volstaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.