Redactie
Redactie Tennis 25 oktober 2023
Leestijd: 2 minuten

Tennisser Van de Zandschulp en coach Groeneveld beëindigen samenwerking

Tennisser Botic van de Zandschulp en coach Sven Groeneveld werken niet langer samen. De nummer 65 van de wereld werd sinds mei van dit jaar door Groeneveld begeleid.

“Er is in overleg met elkaar besloten dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking in 2024”, aldus het management van de nummer 2 van Nederland.

De 28-jarige Van de Zandschulp kent mede door blessureleed een wat teleurstellend seizoen. Op geen van de vier grandslamtoernooien kwam hij verder dan de tweede ronde. Hij haalde wel de finale van het graveltoernooi van München.

Verwachtingen

Groeneveld (58) was in het verleden ook de coach van onder anderen Maria Sjarapova, Monica Seles en Michael Stich. Sinds Groeneveld de uitdaging aanging met Van de Zandschulp namen de verwachtingen toe.

“Ik geloof in de groeimogelijkheden van Botic. Ik zie het als een spannende uitdaging om hem te ondersteunen in het maximaliseren van zijn talenten en het realiseren van zijn doelen en dromen. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking”, liet Groeneveld begin mei optekenen.

Nederlagen

De resultaten bleven echter achter en de samenwerking begon met een reeks nederlagen. Van de Zandschulp werd in de eerste weken onder leiding van Groeneveld geplaagd door een voetblessure. “We gaan denk ik met elkaar zitten als we weer in Nederland zijn en dan gaan we kijken hoe en wat. Maar het is mijn intentie om door te gaan, al heb ik sinds het begin van onze samenwerking nog niet echt fatsoenlijk kunnen spelen”, zei de Nederlander al na een paar weken, kort nadat hij was uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. Hij verloor in Parijs van de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

Groeneveld ontbrak maandag bij de eersterondepartij van Van de Zandschulp in Basel. Vorige week was de coach er nog wel bij in Antwerpen.

Het tennisseizoen zit er bijna op. Van de Zandschulp doet namens Nederland in november nog mee aan de Daviscup Finals en speelt daarnaast mogelijk nog één of twee toernooien. Donderdag speelt hij zijn tweede ronde in Basel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.