Redactie
Redactie Tennis 6 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Swiatek stoot door naar halve finales WTA-toernooi Beijing na drie sets

Tennisster Iga Swiatek heeft de halve finales bereikt van het WTA-toernooi van Beijing. De als tweede geplaatste Poolse versloeg Caroline Garcia uit Frankrijk in drie sets: 6-7 (8) 7-6 (5) 6-1.

Nummer 2 van de wereld Swiatek trof met Garcia de winnares van het toernooi in 2017. De Française was in Beijing als negende geplaatst. In de halve finale neemt Swiatek het op tegen Coco Gauff. De Amerikaanse versloeg Maria Sakkari uit Griekenland in twee sets: 6-2 6-4.

In de eerste set zonder breaks was Garcia de beste in de tiebreak. De Franse nummer 10 van de WTA-ranking zag Swiatek in de tweede set met twee breaks uitlopen naar een 4-1-voorsprong. De Poolse liet haar opponente echter terugkomen, waardoor er opnieuw een tiebreak volgde. Daarin was Swiatek wel de beste. In de derde set brak ze meteen op de opslagbeurt van Garcia en gaf de voorsprong niet meer weg.

Voor het eerst sinds 2019

De als derde geplaatste Gauff had een uur en 18 minuten nodig voor haar partij tegen Sakkari. De winnares van de US Open in september won twee keer de opslagbeurt van de Griekse in de eerste set en had aan één break genoeg voor de winst van de tweede set.

De andere halve finale gaat tussen de Russin Ljoedmila Samsonova en de Kazachse Elena Rybakina. Laatstgenoemde versloeg de als eerste geplaatste Aryna Sabalenka met 7-5 6-2.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat het WTA-toernooi van Beijing wordt gespeeld. De edities van 2020 en 2021 konden niet doorgaan door de coronapandemie. Voor 2022 had de overkoepelende associatie WTA het toernooi geschrapt vanwege de mysterieuze verdwijning van de Chinese tennisster Peng Shuai.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.