Redactie
Redactie Wielrennen 2 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Florian Sénéchal tekent tweejarig contract bij wielerploeg Arkéa-B&B Hotels

Florian Sénéchal komt vanaf volgend jaar uit voor de Franse wielerploeg Arkéa-B&B Hotels. De 30-jarige Fransman is afkomstig van het Belgische Soudal Quick-Step en tekende een contract voor twee jaar bij de ploeg waar B&B Hotels de plaats inneemt van Samsic als mede-hoofdsponsor.

Sénéchal reed vanaf 2018 voor de ploeg van teambaas Patrick Lefevere, die mogelijk fuseert met het Nederlandse Jumbo-Visma. Hij heeft vijf overwinningen achter zijn naam staan waaronder een rit in de Ronde van Spanje en het Franse kampioenschap op de weg.

Bij Arkéa-B&B Hotels moet Sénéchal een belangrijke rol gaan spelen in de zogenoemde sprinttrein rond Arnaud Démare, de sprinter die al in augustus de overstap maakte van Groupama-FDJ naar Arkéa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.