Redactie
Redactie Tennis 11 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus stopt geblesseerd bij WTA-toernooi Seoul ondanks sterke start

Tennisster Arantxa Rus is na de eerste set te hebben gewonnen alsnog uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Seoul. De als zevende geplaatste Nederlandse moest tegen Claire Liu in de beslissende derde set geblesseerd opgeven bij een 3-0-achterstand in games: 6-1 3-6 0-3. De 32-jarige Rus staat met haar 51e plek hoger op de wereldranglijst dan haar Amerikaanse tegenstander, die op plek 98 staat.

Rus had in de eerste set weinig problemen met Liu, maar de tweede set ging naar de Amerikaanse, nadat Rus bij 1-1 door haar enkel was gegaan. De Nederlandse voelde zich vervolgens niet fit genoeg om de wedstrijd uit te spelen.

Met haar zege in de eerste ronde beëindigde Rus een slechte reeks van zes nederlagen op rij. Landgenote Arianne Hartono werd wel al in de eerste ronde in Zuid-Korea uitgeschakeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.