Redactie
Redactie Andere sporten 19 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Franse onderzoekers vallen Olympische kantoren Parijs 2024 opnieuw binnen

Franse onderzoekers zijn woensdag opnieuw kantoren binnengevallen van de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hetzelfde geldt voor evenementenbedrijven die betrokken zijn bij de openingsceremonie, vertelden bronnen donderdag aan het Franse persbureau AFP.

De invallen zijn onderdeel van een lopend onderzoek naar vermeende belangenverstrengeling bij het toekennen van contracten die verband houden met de Olympische Spelen. De huiszoekingen worden geleid door het Franse Nationale Financiële Parket (PNF).

“Paris 2024 bevestigt dat de PNF op woensdag 18 oktober haar hoofdkantoor heeft bezocht en alle informatie heeft verkregen waar zij om vroeg. Paris 2024 werkt volledig mee aan het onderzoek, zoals het altijd heeft gedaan”, aldus het organisatiecomité in een verklaring.

Hoofdkwartier

De eerste invallen vonden plaats in juni en waren gericht op het hoofdkwartier van het organisatiecomité en de kantoren van Solideo, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van olympische locaties.

Onderzoekers vielen vervolgens ook de huizen binnen van twee hoge functionarissen, Etienne Thobois, de baas van Paris 2024, en Edouard Donnelly, de uitvoerend directeur operaties.

De Olympische Spelen in Parijs vinden plaats van 26 juli tot en met 11 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.