Redactie
Redactie Atletiek 13 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Nigeriaanse atleet Oduduru voor zes jaar geschorst door dopingovertredingen

De Nigeriaanse atleet Divine Oduduru is voor zes jaar geschorst vanwege twee overtredingen van de dopingregels. Dat verklaarde de onafhankelijke integriteitscommissie AIU.

De 27-jarige Oduduru was al sinds februari voorlopig geschorst, zodat de uitgesproken schorsing afloopt in februari 2029. De houder van het Nigeriaanse record op de 200 meter werd verbannen wegens bezit en poging tot gebruik van verboden middelen.

De zaak tegen Oduduru kwam voort uit het onderzoek tegen Eric Lira, een therapeut die tot tien jaar gevangenisstraf riskeert, omdat hij prestatiebevorderende producten heeft geleverd aan atleten op de Olympische Spelen van Tokio in 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.