Redactie
Redactie Volleybal 1 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse volleyballers verslaan Mexico in Olympische kwalificatiewedstrijd

De Nederlandse volleyballers hebben hun tweede wedstrijd van het olympische kwalificatietoernooi in het Chinese Xi’an gewonnen. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza was met 3-0 te sterk voor Mexico. De setstanden waren 25-19 25-19 25-16. Oranje begon het toernooi met een nipte nederlaag tegen Canada.

Tegen Mexico, de nummer 21 op de wereldranglijst, kwam Nederland niet in de problemen. Oranje staat elf plaatsen hoger op de mondiale ranking.

Piazza begon de wedstrijd tegen de Mexicanen met Wessel Keemink, Nimir Abdelaziz, Gijs Jorna en Maarten van Garderen, Twan Wiltenburg, Fabian Plak en libero Robbert Andringa. De bondscoach verving ten opzichte van de eerste wedstrijd Van Garderen boven Bennie Tuinstra en in het midden kreeg Wiltenburg de voorkeur boven Michael Parkinson. Ondanks het verschil op de wereldranglijst kon Nederland in de eerste set niet meteen afstand nemen. Mede dankzij een aantal fouten van de tegenstander liep Nederland halverwege de set uit naar 18-12 en gaf deze marge niet meer weg.

Rustdag

In de tweede set kwam Oranje al snel drie punten los (13-10). Bij een stand van 19-13 leek de Mexicaanse coach er weinig vertrouwen meer in te hebben en gooide zijn bord met aantekeningen weg. Nederland maakte het daarna met 25-19 af. In het begin van de derde set ging het nog wel even gelijk op tot 5-5. Maar door een goede servicebeurt van Jorna liep Oranje uit en besliste de wedstrijd daarna met 25-16.

De mannen van Piazza hebben maandag een rustdag. Daarna neemt Oranje het dinsdag op tegen België. Bulgarije, China, Polen en Argentinië zijn de andere tegenstanders in de groep. De beste twee landen plaatsen zich voor de Spelen volgend jaar in Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.