Redactie
Redactie Volleybal 6 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse volleyballers boeken tweede zege op OKT in China

De Nederlandse volleyballers hebben op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in China hun tweede overwinning in vijf wedstrijden geboekt. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza, die geen zicht meer heeft op een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs, won in vijf sets van gastland China: 22-25 25-16 25-16 21-25 15-11.

Oranje verloor eerder nipt van Canada en leed ruime nederlagen tegen België en Bulgarije. Alleen het duel met Mexico werd gewonnen. Dit weekend zijn toplanden Polen en Argentinië de laatste tegenstanders van Oranje.

Twee van de acht landen plaatsen zich rechtstreeks voor de Spelen in 2024. Nederland heeft nog een kans om zich in juni via de wereldranglijst te kwalificeren voor de Spelen.

Beslissende vijfde set

Piazza begon tegen China met Wessel Keemink, Nimir Abdelaziz, Gijs Jorna, Wouter ter Maat, Michael Parkinson, Fabian Plak en Robbert Andringa. De nummer 11 van de wereld liep in de eerste set uit naar een 12-8-voorsprong, maar China herpakte zich op tijd en verzekerde zich van de setwinst, 22-25.

Mede door onnodige fouten van China haalde Oranje eenvoudig de tweede set binnen met 25-16 en won daarna de derde set met dezelfde cijfers. China, de mondiale nummer 32, kwam sterk terug in de vierde set. Het gastland kreeg vier setpoints en verzilverde de tweede, 21-25. Nederland draaide in de beslissende vijfde set een vroege achterstand om in een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen, 15-11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.