Redactie
Redactie Andere sporten 21 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse cricketers lijden derde nederlaag op WK in India

De Nederlandse cricketers hebben op het WK in India de derde nederlaag geleden. Sri Lanka was de ploeg van bondscoach Ryan Cook net de baas. Oranje kwam tot 262 runs, Sri Lanka passeerde dat totaal in de voorlaatste over voor het verlies van vijf wickets.

Oranje was het WK begonnen met nederlagen tegen Pakistan en Nieuw-Zeeland, maar stuntte afgelopen dinsdag met een overwinning op Zuid-Afrika. Aan het WK doen tien landen mee die allemaal een keer tegen elkaar spelen. De top vier plaatst zich voor de halve finales medio november. Australië is woensdag in Delhi de volgende tegenstander.

Net als tegen Zuid-Afrika stond Oranje er aanvankelijk slecht voor met 91 runs op het bord en zes slaglieden uit. Sybrand Engelbrecht (70 runs) en Logan van Beek (59 runs) maakten echter samen 130 runs voor het zevende wicket.

Nederland kon hopen op een stunt toen de 20-jarige Aryan Dutt al gauw de wickets nam van topbatsmen Kusal Perera en Kusal Mendis. Aanvoerder Scott Edwards wierp zes bowlers in de strijd. Tegen Sadeera Samarawickrama (91 not out) was Nederland echter niet bestand al verzette de ploeg van bondscoach Cook zich lang. Pas tien ballen voor het einde stelde Sri Lanka, dat eerder drie keer verloor, de zege veilig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.