Redactie
Redactie Vechtsport 24 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Bronzen medaille voor judoka Van Krevel op Grand Slam Abu Dhabi

Judoka Naomi van Krevel heeft een bronzen medaille gewonnen op de Grand Slam van Abu Dhabi. In de herkansingen van de klasse tot 52 kilogram rekende ze in de strijd om een plak af met de Française Astride Gneto.

Van Krevel (23) verloor in de kwartfinales van de Braziliaanse Jéssica Pereira, maar boekte vervolgens twee overwinningen in de herkansingen.

Tornike Tsjakadoea (27) greep in de klasse tot 60 kilogram net naast een bronzen medaille. Hij moest in de laatste ronde van de herkansingen zijn meerdere erkennen in Francisco Garrigos uit Spanje. Tsjakadoea had drie keer gewonnen en verloor in de halve finale van de Fransman Cedric Revol, de uiteindelijke winnaar.

De judoka’s zijn in voorbereiding op de EK in Montpellier, die al over anderhalve week beginnen. Het toernooi in Abu Dhabi werd op het laatste moment aan de planning van veel Nederlandse judoka’s toegevoegd omdat de judobond recent, om veiligheidsredenen, besloot af te zien van deelname aan een Grand Slam in Bakoe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.