Redactie
Redactie Wielrennen 25 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Zwemcoach Verhaeren brengt expertise naar Wielerploeg Jumbo-Visma

Wielerploeg Jumbo-Visma gaat samenwerken met zwemcoach Jacco Verhaeren. De huidige bondscoach van het Franse zwemteam gaat zijn kennis en expertise inzetten voor de meest succesvolle wielerploeg van het afgelopen jaar.

Sportief directeur Merijn Zeeman is verguld met de komst van Verhaeren die op parttime-basis betrokken zal zijn bij de wielerploeg. “Na ons beste seizoen ooit is het belangrijk om te blijven zoeken naar verbetering en nieuwe inzichten. We zijn ervan overtuigd dat Jacco ons nieuwe ideeën en andere inzichten, afkomstig uit een andere sport, kan geven.”

De 54-jarige Verhaeren is een groot voorstander van kruisbestuiving in verschillende sporten. “Kennisdelen is de aanleiding van deze samenwerking”, laat Verhaeren in het persbericht van Jumbo-Visma weten. “Ik wil de wielersport beter leren kennen en zal ‘met mijn zwembril op’ input geven op het gebied van prestatieprocessen en trainingen. Ik wil me graag verdiepen in de aanpak van Team Jumbo-Visma. De koppeling tussen materiaal, voeding, training en wedstrijdstrategie vind ik heel interessant.’

Als bondscoach van de Franse zwemmers richt Verhaeren zich komend jaar primair op de Olympische Spelen in Parijs. Bij Jumbo-Visma zal de zwemtrainer, die in het verleden grote successen boekte met onder anderen Pieter van den Hoogenband, vooral op de achtergrond werkzaam zijn. Zeeman: “We beginnen met een bescheiden samenwerking die in de toekomst hopelijk uitmondt in meer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.