Redactie
Redactie Autosport 8 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Hamilton crasht bij start Grote Prijs Qatar, Verstappen leidt

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is vrijwel direct na de start van de Grote Prijs van Qatar gecrasht en uitgevallen. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 reed bij het ingaan van de eerste bocht tegen zijn teamgenoot George Russell aan in een gevecht om de tweede plaats. Hamilton was in 2021 nog de laatste winnaar van de race op het woestijncircuit van Losail.

Russell kon na een bezoek aan de pitstraat, waar hij een nieuwe voorvleugel kreeg, de race vervolgen.

Hamilton nam de schuld op zich van de crash. “Ik voelde een tik van achteren, maar volgens mij kon George geen kant op. Ik neem de verantwoordelijkheid”, zei de Brit. “Het is enorm balen, dit overkomt me zelden. Ook spijtig voor het team, want we hadden hier veel punten kunnen scoren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.