Redactie
Redactie Tennis 24 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor verslaat Braziliaan en gaat door naar tweede ronde in Basel

Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich ten koste van lucky loser Thiago Seyboth Wild geplaatst voor de tweede ronde van het indoortoernooi van Basel. De nummer 25 van de wereld was met 7-6 (4) 2-6 6-3 te sterk voor de Braziliaan, die 78e staat op de mondiale ranglijst.

Griekspoor maakte het na iets meer dan 2 uur af met een lovegame. Hij had tegen de Zuid-Amerikaan genoeg aan één breakpoint en wist zelf zeven van de negen breakpoints weg te werken.

In de tweede set had de 27-jarige Nederlander het lastig en verloor hij twee keer op een rij zijn servicegame. Griekspoor herpakte zich, liep in de derde set snel uit naar een 3-0-voorsprong en in het restant kwam hij niet meer in de problemen.

Van de Zandschulp

In de tweede ronde neemt Griekspoor het op tegen Alex de Minaur. De als vijfde geplaatste Australiër versloeg in de openingsronde Diego Schwartzman uit Argentinië in twee sets: 6-4 6-4.

Griekspoor zou aanvankelijk in de eerste ronde tegen de Serviër Laslo Djere aantreden, maar die meldde zich wegens ziekte af voor het toernooi in Zwitserland.

Maandag wist Botic van de Zandschulp al de tweede ronde te bereiken. Hij ontdeed zich in drie sets van de Spanjaard Roberto Bautista Agut.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.