Redactie
Redactie Atletiek 12 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Blessure houdt atlete Nienke Brinkman weg van Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman heeft zich met pijn in het hart moeten afmelden voor de marathon van Amsterdam. De 29-jarige atlete heeft te veel last van een overbelaste kuit. “Het was wel een moeilijke beslissing. Ik had er zoveel zin om om hard te lopen met familie en vrienden langs de kant”, zei de atlete, die in Amsterdam haar zinnen had gezet op de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs (2.26.50).

Brinkman was eerder dan gepland vanuit haar Zwitserse trainingsoord naar Nederland gegaan om te proberen de blessure te verhelpen. “Het herstel gaat best goed, maar een looptest gaf nog te veel pijn. Ik wil het risico niet lopen de blessure te verergeren en daarom lijkt het me niet verstandig nu een wedstrijd over 42,195 kilometer te lopen. ”

Ze heeft de Olympische Spelen in Parijs nog zeker niet uit haar hoofd gezet. “Ik wil eerst helemaal hersteld zijn, maar gezien mijn goede voorbereiding wil ik het liefst wel zo snel mogelijk een andere marathon lopen. Welke dat wordt, weet ik nu nog niet”, aldus Brinkman.

Valencia

De marathon van Valencia begin december ligt voor de hand. Daar ligt een snel parcours, maar Brinkman wil er nu nog niet op zinspelen. “Ik wil niets overhaasten. De blessure is niet mijn eerste van dit jaar. Afgelopen zomer had ik ook klachten en moest ik me afmelden voor een trailrun. ‘Blessures horen erbij. Het is voor mij ook nog even uitzoeken hoe ik moet voorkomen dat ik over het randje ga. Ik ben er nu in ieder geval overheen gegaan.”

Brinkman liep in april de marathon van Boston in 2.24.58. Dat was onder de olympische limiet. Ze kreeg na de race te horen dat haar tijd niet werd erkend als kwalificatie, omdat bij de marathon van Boston het hoogteverschil in het parcours te groot was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.