Redactie
Redactie Wielrennen 5 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Blessure vertraagt start veldritseizoen voor Denise Betsema

Denise Betsema begint later dan gepland aan het veldritseizoen. De 30-jarige renster van Pauwels Sauzen – Bingoal is geblesseerd geraakt bij een val tijdens een training en mist in ieder geval de Exact Cross in het Belgische Beringen van komend weekend en de wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Waterloo van een week later.

“Het was een flinke klap. Breuken heb ik gelukkig niet opgelopen, wel kneuzingen en open wonden die gehecht moesten worden. Mijn been bleef zo lang opgezet dat ik drie weken van training moest schrappen. Dat bracht me een aantal stappen terug in mijn voorbereiding”, aldus Betsema, die in 2021 derde werd op het WK.

“Gelukkig begint het veldritseizoen dit jaar wat later. Zo heb ik iets meer tijd gehad om me voor te bereiden. Momenteel speelt de pijn nog steeds een beetje op na mijn trainingen. Maar zodra ik terugkeer in de competitie, hoop ik dat weer op 100 procent te kunnen doen. Ik wil direct weer goed aan de start staan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.