Redactie
Redactie Andere sporten 14 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Argentinië verslaat Wales en bereikt halve finales WK Rugby

De rugbyers van Argentinië hebben zich ten koste van Wales geplaatst voor de halve finales van het WK. In het Stade Vélodrome in Marseille werd het 29-17 voor de Argentijnen, die voor de derde keer de laatste vier op een WK bereiken.

Wales kwam op een 10-0-voorsprong in de eerste helft, door een try van Dan Biggar, die ook nog scoorde uit de conversie en uit een penalty. Argentinië kwam door twee penalty’s nog terug tot een 10-6-ruststand.

In de tweede helft kwamen de Argentijnen langszij met nog twee penalty’s, maar door een try van Tomos Williams nam Wales weer de leiding. In de slotfase maakte Joel Sclavi een try voor Argentinië en voorkwam de ploeg met een late tackle een score van Wales op 19-17. Met nog een try van Nicolas Sanchez na een balovername beslisten de Argentijnen de wedstrijd.

In de halve finale nemen de Argentijnse rugbyers het vrijdag in Saint-Denis op tegen Nieuw-Zeeland, dat in de kwartfinale met 28-24 te sterk was voor Ierland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.