Redactie
Redactie Tennis 9 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Tennisser Alcaraz bereikt vierde ronde masterstoernooi Shanghai

Tennisser Carlos Alcaraz heeft de vierde ronde bereikt van het masterstoernooi van Shanghai. De als eerste geplaatste Spanjaard zette de Brit Daniel Evans in twee sets opzij: 7-6 (1) 6-4. Alcaraz noteerde 34 winners, tegenover 20 van Evans. Hij maakte wat minder onnodige fouten, 24 om 27.

Voor een plek in de kwartfinales neemt de 20-jarige Alcaraz, die zijn debuut maakt in Shanghai, het op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov.

“Het was een heel zware wedstrijd, een van de zwaarste die ik buiten de grandslamtoernooien om heb gespeeld”, zei Alcaraz. “Elke keer als ik tegen Daniel tennis, moet ik mijn uiterste best doen om hem te verslaan. Ik ben erg blij dat ik er doorheen ben gekomen.”

Humbert

Ugo Humbert schakelde de als vierde geplaatste Stefanos Tsitsipas uit. De Franse nummer 34 van de wereldranglijst versloeg de Griekse nummer 6 van de wereld in drie sets: 6-4 3-6 7-5.

Humbert had een ronde eerder in drie sets gewonnen van Botic van de Zandschulp. Hij neemt het voor een plek in de kwartfinale op tegen de Amerikaan J. J. Wolf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.