Redactie
Redactie Watersport 23 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Wegman grijpt net naast medailles op WK Kanoslalom in Londen

Kanoslalomvaarster Martina Wegman heeft op de WK in Londen net naast de medailles gegrepen. De 34-jarige atlete uit Schoorl miste in de K1 (kayak) op een fractie van een seconde het brons.

De titel op de wildwaterbaan van Lee Valley ging naar de Australische Jessica Fox, winnares op de Spelen van Tokio in de C1 (kano). Zij hield de Slowaakse Eliska Mintalova en de Poolse Klaudia Zwolinska achter zich. Wegman kwam 0,03 seconde tekort voor het brons. Haar landgenote Lena Teunissen strandde in de halve finales.

Voor Wegman was het haar beste prestatie ooit op een WK. In Tokio werd ze in de olympische wedstrijd zevende.

Eén startbewijs

Nederland heeft voor volgend jaar op de Spelen van Parijs één startbewijs. Daarvoor is een selectieprocedure afgesproken die over drie of vier wedstrijden gaat. De kanovaarsters konden punten verdienen bij de Europese Spelen, op het WK en bij de wereldbekerwedstrijd, begin oktober op de olympische wildwaterbaan van Vaires-sur-Marne.

Met het resultaat van het WK heeft Wegman nu 17 punten voorsprong op Teunissen. Alleen bij een verschil kleiner dan 15 punten volgt volgend jaar mei op het EK nog een vierde meetmoment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.