Redactie
Redactie Autosport 16 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen rijdt vierde tijd in vrije training GP van Singapore

Max Verstappen heeft in de derde vrije training voor de Grote Prijs van Singapore in de Formule 1 de vierde tijd gereden. De Nederlander van Red Bull moest 0,313 seconde toegeven op Ferrari-coureur Carlos Sainz die tot een snelste ronde van 1.32,065 kwam. George Russell (Mercedes) was goed voor de tweede tijd, Lando Norris (McLaren) liet de derde tijd noteren.

De Red Bulls hadden vrijdag al een moeilijke dag gehad waarin Verstappen in de eerste vrije training nog tot de derde tijd kwam maar in de tweede, gehinderd ook door mankementen, slechts de achtste tijd realiseerde. Het waren toen de Ferrari’s van Carlos Sainz en Charles Leclerc die het snelst waren op het Marina Bay Circuit.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez, vrijdag ook al niet bijster op dreef op het bochtige circuit, werd ook nu slechts achtste. Red Bull won tot nu toe dit seizoen alle grands prix, waarbij de Mexicaan er twee voor zijn rekening nam. Net als Verstappen klaagde Pérez opnieuw over te weinig grip aan de achterkant van zijn auto.

Om 15.00 uur volgt de kwalificatie voor de race van zondag. Een positie vooraan is van groot belang op het circuit waar inhalen lastig is. Als Verstappen de GP zou winnen, is dat zijn elfde overwinning op rij en zijn eerste ooit in Singapore.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.