Redactie
Redactie Autosport 22 september 2023
Leestijd: 2 minuten

Verstappen blinkt uit tijdens eerste trainingen Grote Prijs van Japan

Max Verstappen heeft de orde hersteld bij de eerste twee trainingen voor de Grote Prijs van Japan. De Nederlandse autocoureur van Red Bull was de snelste in de tweede sessie nadat hij ook in de eerste training de beste tijd had neergezet. Verstappen ging op het circuit van Suzuka rond in een tijd van 1.30,688. Hij bleef hiermee de Monegask Charles Leclerc in zijn Ferrari (1.31,008) en Lando Norris van McLaren (1.31,152) voor. Verstappens teamgenoot Sergio Perez zette met 1.31,710 de negende tijd neer.

Verstappen eindigde vorige week op het stratencircuit van Singapore slechts als vijfde. Hiermee kwam een einde aan zijn fraaie reeks van tien overwinningen op rij. Verstappen liet in aanloop naar de GP van Japan weten dat zijn resultaat in Singapore een eenmalig incident was. Hij bevestigde dit met zijn overtuigende optreden in de eerste twee trainingen.

De tweede training eindigde een paar minuten eerder omdat de Fransman Pierre Gasly met zijn auto van Alpine in de bandenstapel reed.

Tevreden

Verstappen was tevreden over zijn trainingen. “Het voelde echt goed vandaag. Vanaf de eerste ronde reed ik weer met plezier in de auto”, aldus de regerend wereldkampioen. “Ik denk dat we een sterke dag hebben gehad, op zowel de korte als op de lange runs. We zijn het weekend goed begonnen.” Hij vond wel dat alles dicht op elkaar zat. “Maar we zullen ons vooral op onszelf concentreren en proberen tot een optimale prestatie te komen. Als we dat doen heb ik er vertrouwen in dat we voor de pole zullen strijden.”

Perez kon vrijdag minder overtuigen in de trainingen. Maar de Mexicaan maakte zich geen zorgen. “We waren een beetje uit balans. Maar ik ben er zeker van dat ik mee kan doen om de pole.” De kwalificatie staat zaterdag op het programma. Hoewel Verstappen met 151 punten een ruime voorsprong heeft op zijn teamgenoot, kan hij in Japan zijn derde wereldtitel nog niet pakken. Dat kan mogelijk wel begin oktober in Qatar.

Teambaas Christian Horner was na de eerste training al vol lof over Verstappen. “Ik denk dat hij groot leiderschap heeft getoond en dat hij met een volwassen manier met zijn nederlaag is omgegaan. Natuurlijk was iedereen teleurgesteld afgelopen weekend. Je raakt gewend aan het winnen. Nu voelden we weer hoeveel pijn het doet om te verliezen. Maar de honger en passie was ervanaf de eerste dag. Hij pusht het team en wij pushen hem. We gaan hierdoor allebei naar een hoger niveau.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.