Redactie
Redactie Tennis 1 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Swiatek moeiteloos naar vierde ronde US Open ondanks innerlijk conflict

Het heeft de Poolse tennisster Iga Swiatek weinig moeite gekost om de vierde ronde van de US Open te bereiken. De nummer één van de wereld en titelverdedigster op het grandslamtoernooi in New York gunde haar Sloveense vriendin Kaja Juvan slechts één game. Ze won de partij met 6-0 6-1.

De twee speelsters zijn al jaren goede vriendinnen. Swiatek was daarom niet heel blij met haar overwinning. “Ik vond het niet echt leuk om van mijn beste vriendin te winnen. Ik had het gevoel alsof ik tegen mijn zus speelde, want ik ken haar al zolang. Ik heb niet zoveel vriendinnen, maar zij is er zeker een.”

Swiatek kent Juvan, de nummer 145 op de wereldranglijst, uit haar jonge jaren op de tennisbaan. Hun onderlinge wedstrijd op de US Open duurde 49 minuten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.