Redactie
Redactie Gymnastiek 7 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Simone Biles gaat voor goud in Parijs na succesvolle rentree in Amerika

Viervoudig olympisch kampioene Simone Biles gaat komend jaar in Parijs wel degelijk voor nieuw succes op de Spelen. De 26-jarige Amerikaanse maakte vorige maand in eigen land indruk bij haar rentree na een pauze van twee jaar, maar hield zich vervolgens op de vlakte of ze ook wilde terugkeren op het grootste podium. “Dat is wel het pad dat ik wil volgen”, licht ze nu kort toe tegenover de Amerikaanse zender NBC.

Biles nam na de Olympische Spelen van Tokio afstand van het turnen om te werken aan haar mentale gezondheid. Vanwege die problemen besloot ze op de Spelen ook de meeste individuele wedstrijden over te slaan, maar ze pakte wel brons op het toestel balk. In 2016 in Rio de Janeiro won Biles vier keer olympisch goud en een keer brons.

Biles zegt nu dat ze beter op zichzelf let en meer naar haar lichaam luistert. “Ik zorg er nu voor dat ik tijd maak voor de belangrijke dingen in het leven, in plaats van maar steeds door te gaan en daar pas op het einde tijd voor te maken.”

De negentienvoudig wereldkampioene is nu in voorbereiding op de WK in Antwerpen, dat op 30 september begint en duurt tot en met 8 oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.