Redactie
Redactie Wielrennen 5 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Kooij behaalt derde dagzege op rij in Ronde van Groot-Brittannië

Sprinter Olav Kooij heeft voor de derde dag op rij de massasprint gewonnen in de Ronde van Groot-Brittannië. De 21-jarige sprinter van Jumbo-Visma was in de etappe van Goole naar Beverly na 154,7 kilometer sneller dan landgenoot Danny van Poppel en de Brit Ethan Vernon.

De nagenoeg vlakke derde rit in Groot-Brittannië liep opnieuw op een sprint uit. Nadat in een enerverende finale de Duitser Nils Politt en de Brit Matthew Bostock op zo’n 7 kilometer van de finish waren ingerekend, maakten de renners van Ineos Grenadiers en Jumbo-Visma zich op voor de massasprint. Daarin werd Kooij opnieuw gelanceerd door Van Aert en bleef hij in een lange sprint Van Poppel nipt voor.

Kooij behoudt met de zege de leiding in het algemeen klassement voor Van Poppel en de Duitser Max Kanter.

55 zeges

“Dit was opnieuw een echte teamprestatie”, zei Kooij na zijn derde overwinning in Groot-Brittannië. “Natuurlijk hebben we veel vertrouwen geput uit de eerste twee dagen. Vandaag hebben we laten zien dat we wederom in staat zijn om het af te maken, geweldig.”

Ook sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma was blij met de tiende zege van het seizoen voor Kooij, die het seizoenstotaal van de ploeg op 55 zeges zette. “Overwinningen van Olav zijn voor ons een belangrijk doel dit seizoen. Met zijn tiende individuele zege vandaag heeft hij de doelstelling behaald die we voorafgaand aan dit wielerjaar hebben gesteld als team”, aldus Zeeman.

De Ronde van Groot-Brittannië duurt tot en met zondag. De etappe van woensdag gaat van Sherwood Forest naar Newark-on-Trent over 166,6 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.