Redactie
Redactie Tennis 15 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse tennissers bereiken kwartfinales van Daviscup

De tennissers van Nederland zijn zeker van een plaats in de kwartfinales van de Daviscup. Oranje zag Finland in Split een overwinning boeken op Kroatië, waardoor de ploeg van teamcaptain Paul Haarhuis verzekerd is van een plaats bij de eerste twee in de groep.

Nederland was de groep dinsdag begonnen met een 2-1-overwinning op Finland, waarna Oranje ook de Verenigde Staten versloeg (2-1). De Amerikaanse tennissers wonnen hun eerste wedstrijd van Kroatië.

Het team van Haarhuis sluit zondag de groep af tegen het uitgeschakelde gastland. Finland en de VS strijden een dag eerder om het tweede ticket voor de finaleronde in Spanje. De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales in het Spaanse Málaga.

Finland kwam na de partijen in het enkelspel tegen Kroatië op een onoverbrugbare 2-0-voorsprong. De Fin Otto Virtanen won de eerste wedstrijd tegen Kroaat Dino Prizmic met 6-4 3-6 6-3. Emil Ruusuvuori versloeg daarna Borna Gojo met 7-6 (3) 6-4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.