Redactie
Redactie Motorsport 3 september 2023
Leestijd: 1 minuut

MotoGP-kampioen Bagnaia ondergaat meer medische scans na zware crash

De Italiaanse MotoGP-coureur Francesco ‘Pecco’ Bagnaia heeft meerdere kneuzingen opgelopen bij zijn zware crash in de Grote Prijs van Catalonië, maar geen breuken. Dat meldde Ducati, het team van de regerend wereldkampioen en leider in het huidige kampioenschap. “Het was even schrikken, maar we zijn heel blij dat Pecco gezond en wel is. Hij vliegt zondag met het team naar Italië.”

Bagnaia raakte kort na de start van de race op het Circuit de Catalunya de controle over zijn voorwiel kwijt. Hij vloog over de kop en landde hard op het asfalt. De Zuid-Afrikaan Brad Binder, die achter hem reed, kon hem niet meer ontwijken en reed over een van zijn benen. Bagnaia belandde in een ziekenhuis in Barcelona.

De eerste medische onderzoeken wezen al uit dat er geen sprake was van ernstig letsel, maar een CT-scan was nodig om zeker te weten dat de coureur niks had gebroken.

Bagnaia hield ondanks zijn vroege uitvallen in Catalonië de leiding in de WK-stand. Hij staat op 260 punten, 50 meer dan zijn eerste belager, de Spanjaard Jorge Martin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.