Redactie
Redactie Tennis 3 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Medvedev ploetert weer tot in de nacht voor plaats in vierde ronde US Open

Voor tennisser Daniil Medvedev was er opnieuw nachtwerk op de US Open. Ver na middernacht bereikte de als derde geplaatste Rus de vierde ronde dankzij een zege in drie sets op Sebastián Báez: 6-2 6-2 7-6 (6). Voor de Argentijn in vorm was het zijn eerste nederlaag na twaalf overwinningen op rij. Hij was met toernooizeges in Kitzbühel en Winston-Salem naar New York afgereisd.

Medvedev rondde zijn partij uit de tweede ronde tegen de Australiër Christopher O’Connell twee dagen eerder ook al diep in de nacht af. “Het was zwaar. Ik wil nu alleen maar gaan slapen”, sprak de 27-jarige Rus op de baan na een partij die pas tegen 23.00 uur was begonnen. Na 2 uur en 40 minuten tennis, met een onderbreking om het dak te sluiten, maakte Medvedev het via een tiebreak af. In de vierde ronde treft hij de Australiër Alex de Minaur.

Medvedev, winnaar van de US Open in 2021, opende sterk en leek de partij nog voor middernacht te willen afmaken. Twee breaks leidden in de eerste set al snel tot een 4-1-voorsprong. In de tweede leverde Báez opnieuw meteen zijn service in, gevolgd door nieuw setverlies. Maar de Argentijn, 22 jaar pas, stribbelde tegen en liep uit naar een 5-2-voorsprong in de derde set. Medvedev verliet mopperend de baan toen het dak vanwege de regen dicht moest. De Rus hervond na die pauze de concentratie, brak Báez en sleepte er een tiebreak uit die hij met 8-6 won.

De Duitser Alexander Zverev, finalist in 2020, schaarde zich bij de laatste zestien door de Bulgaar Grigor Dimitrov uit te schakelen: 6-7 (2) 7-6 (8) 6-1 6-1. De als twaalfde geplaatste Zverev neemt het in de strijd om een plaats in de kwartfinales op tegen de Italiaan Jannik Sinner, de nummer 6 van de plaatsingslijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.