Redactie
Redactie Wielrennen 25 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Teambaas Soudal Quick-Step ontkent fusieplannen met Jumbo-Visma

Teambaas Patrick Lefevere van wielerploeg Soudal Quick-Step heeft in een mail aan zijn personeel gezegd dat er op dit moment geen concrete plannen of projecten zijn. De ploegbaas verontschuldigde zich in de mail voor de onrust die zondag is ontstaan door het bericht dat er fusiegesprekken liepen met Jumbo-Visma.

De wielerwebsite WielerFlits berichtte zondagavond dat Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma al sinds juli gesprekken voeren over een mogelijke fusie. Volgens ingewijden zou het een kwestie van tijd zijn voordat de partijen een akkoord hebben.

“Ik stuur jullie deze mail na de berichten in de media die jullie hebben zien verschijnen”, begon Lefevere zijn mail die in handen kwam van het Britse wielerkanaal Global Cycling Network (GCN). De Belg had nog gevraagd de mail privé te houden. Hij verwijst in het bericht geen enkele keer naar Jumbo-Visma. “Ik ben er zeker van dat de berichten voor onzekerheid hebben gezorgd en daar wil ik me voor excuseren.”

De teambaas van de ploeg van onder anderen kopman Remco Evenepoel geeft ook aan altijd in gesprek te zijn met partijen voor zijn ploeg. “Ik heb me altijd opengesteld voor alle partijen die wilden investeren in ons team. Momenteel zijn er geen concrete projecten of plannen. Als dat verandert, dan worden jullie daarvan op de hoogte gesteld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.