Redactie
Redactie Wielrennen 9 september 2023
Leestijd: 2 minuten

Kopecky triomfeert in vierde etappe Simac Ladies Tour

Wereldkampioene Lotte Kopecky heeft met succes haar leiderstrui verdedigd in de Simac Ladies Tour. De 27-jarige Belgische van SD Worx won de vierde etappe met start en finish in Valkenburg en verstevigde haar leiderspositie. Kopecky bleef na 131,6 kilometer haar ploeggenote Lorena Wiebes en de Poolse Katarzyna Niewiadoma voor.

Nog voor de finale van de rit in Zuid-Limburg raakte de Ladies Tour de nummer 2 uit het algemeen klassement kwijt. Riejanne Markus kwam door een val voor haar in de bevoorrading ten val en moest opgeven. Ook Lucinda Brand, de nummer 15 uit het klassement viel daarbij hard en stapte niet meer op. Kopecky had al voor de start ploeggenote Demi Vollering verloren. De winnares van de Tour de France Femmes is ziek en ging niet meer van start.

In de finale waren er talloze aanvallen. Niewiadoma probeerde het samen met de Britse Pfeiffer Georgi, maar het tweetal werd teruggepakt. Een groepje reed nog weg en daaruit ontsnapte in de slotkilometers Floortje Mackaij. De renster van Movistar werd in de beklimming van de Cauberg voorbijgereden door Kopecky, Wiebes en Niewiadoma, waarop de wereldkampioene boven op de Cauberg de beste was.

‘Warmte niet onderschatten’

Kopecky kon alleen maar tevreden zijn. “Ik moet de ploeg enorm bedanken”, zei de Belgische. “Ze kwamen steeds terug en maakten tempo om kopgroepen terug te halen. Door hen konden we één en twee worden. Ik wist dat de Cauberg me goed ligt. Het kon niet mooier aflopen.”

Kopecky staat er goed voor in het algemeen klassement met 11 seconden voorsprong op Wiebes. “Ik wil graag winnen, maar we mogen de warmte niet onderschatten en ook de zwaarte van het parcours niet.”

‘Als gedroomd’

Wiebes kwam als ploeggenote van Kopecky ook juichend over de streep, ondanks de tweede plaats. “Ik was vooraf heel benieuwd wat ik op deze aankomst zou kunnen”, zei de sprintster. “De aanval van Lotte en Kasia kon ik volgen en de afloop was als gedroomd voor ons.”

De Ladies Tour eindigt zondag met een rit met start en finish in Arnhem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.