Redactie
Redactie Tennis 12 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor brengt Nederland langszij in Daviscup duel met Finland

Tallon Griekspoor heeft de Nederlandse tennissers in de wedstrijd tegen Finland in de Daviscup Finals langszij gebracht. De kopman was in twee sets te sterk voor Emil Ruusuvuori: 7-6 (7) 6-3. Eerder op de dag verloor Botic van de Zandschulp de openingspartij van Otto Virtanen.

Griekspoor leek in de eerste set bij een stand van 4-4 een beslissende break te plaatsen. De nummer 24 van de wereld wist het daarna op eigen opslag niet af te maken. In de tiebreak overleefde Griekspoor op fraaie wijze, met een hoge bal over Ruusuvuori heen, bij een achterstand van 7-6 een setpunt. Daarna maakte hij het af door drie punten op rij te winnen.

De tweede set was minder spannend. Griekspoor brak Ruusuvuori bij 2-1 en gaf die voorsprong niet meer weg.

Beslissende dubbelspel

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop nemen het later op dinsdag in het beslissende dubbelspel op tegen Harri Heliövaara en Ruusuvuori.

Oranje neemt het later deze week in de groepsfase van Daviscup Finals op tegen Kroatië en de Verenigde Staten. Mocht Nederland bij de eerste twee landen eindigen dan plaatst de ploeg van captain Paul Haarhuis zich voor de knock-outfase in Malaga.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.