Redactie
Redactie Tennis 13 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Gojo trekt stand gelijk in Daviscup Finals tegen Verenigde Staten

De Kroatische tennisser Borna Gojo heeft de stand in de Daviscup Finals tegen de Verenigde Staten na twee enkelpartijen gelijkgetrokken. De 25-jarige Kroaat won in twee sets van de Amerikaan Frances Tiafoe: 6-4 7-6 (6).

Eerder had Mackenzie McDonald de Amerikaanse tennissers in de groep in Split met verder Nederland en Finland op voorsprong gebracht. De 28-jarige tennisser won met 6-4 6-2 van Dino Prizmic. De beslissing valt in de dubbelpartij. Daarin nemen Austin Krajicek en Rajeev Ram het namens de VS op tegen Mate Pavic en Ivan Dodig.

Oranje was dinsdag in de eerste wedstrijd met 2-1 te sterk voor Finland. De tennissers van teamcaptain Paul Haarhuis spelen donderdag de tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten, waarna ze zondag de groep afsluiten tegen gastland Kroatië. De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales in november in Spanje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.