Redactie
Redactie Atletiek 22 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Kans op titel Europees Atlete van het Jaar voor Bol en Hassan

Femke Bol en Sifan Hassan maken kans op de titel Europees atlete van het jaar. Ze behoren tot de tien genomineerden voor de verkiezing die de Europese atletiekfederatie presenteerde. Bol werd vorig jaar gekozen tot beste atlete van Europa en kan die titel prolongeren. Hassan kreeg de onderscheiding in 2021.

Bol excelleerde afgelopen zomer op de WK atletiek in Boedapest met de wereldtitel op de 400 meter horden. Ze won ook goud met de estafetteploeg op de 4×400 meter. De Amersfoortse won ook voor het derde jaar op rij de finale van de Diamond League. Indoor schitterde Bol op de 400 meter vlak met een wereldrecord van 49,26 seconden. Ze liep het 41 jaar oude wereldrecord van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken.

Hassan presteerde het om dit jaar de grote stadsmarathon van Londen te winnen. Ze liep bij haar debuut op de 42,195 kilometer een Nederlands record van 2.18,33. Ze liep op de WK in Boedapast drie afstanden. Na een val vlak voor de finish op de 10.000 meter, waardoor Hassan een zekere medaille verspeelde, revancheerde ze zich met zilver op de 5000 meter en brons op de 1500 meter.

Bij de verkiezing van de mannen zijn geen Nederlandse atleten genomineerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.