Redactie
Redactie Tennis 2 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Novak Djokovic bereikt vierde ronde US Open na zware wedstrijd

Novak Djokovic heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. In de avondwedstrijd die tot 01.30 uur in de nacht duurde, kwam de als tweede geplaatste Serviër met twee sets achter tegen zijn landgenoot Laslo Djere, maar won uiteindelijk na ruim 3,5 uur tennis in vijf sets 4-6 4-6 6-1 6-1 6-3.

In de derde set namen de krachten bij Djere, nummer 38 van de wereld, duidelijk af en kon hij niet meer mee met het tempo en solide spel van Djokovic. De 23-voudig grandslamwinnaar neemt het in de vierde ronde op tegen de Kroaat Borna Gojo, de nummer 105 van de wereldranglijst.

“Ik heb de rest van het deelnemersveld hiermee een boodschap gestuurd. Ik kan nog steeds een vijfsetter aan, ook tot diep in de nacht”, zei Djokovic na de partij. “Tijdens een pauze heb ik mezelf even in de spiegel een korte peptalk gegeven. Ik heb mezelf ook uitgelachen, omdat ik boos was over mijn niveau.”

Geen set verloren

De 36-jarige Serviër leek moeite te hebben met de hitte in New York, maar boog toch voor achtste keer op een grandslamtoernooi een 2-0-achterstand in sets om in een overwinning. Op de US Open was hem dat voor het laatst in 2011 in een halve finale tegen Roger Federer gelukt.

Met de 25-jarige Gojo treft Djokovic nu een tegenstander die dit jaar op de US Open nog geen set verloor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.