Redactie
Redactie Tennis 5 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Novak Djokovic bereikt halve finale US Open en zet record

Novak Djokovic heeft de halve finales bereikt van de US Open. De 36-jarige Servische tennisser, 23-voudig grandslamwinnaar, won in de kwartfinales met 3-0 van de Amerikaan Taylor Fritz. De setstanden waren 6-1 6-4 6-4.

Djokovic staat voor de 47e keer in de halve finale van een grand slam en hij is daarmee nu de tennisser met de meeste halve finales in een grand slam. Hij is de Zwitser Roger Federer gepasseerd, met wie hij tot de US Open het record van 46 halve finales in een grand slam deelde.

Djokovic ontbrak vorig jaar in New York omdat hij zich niet had gevaccineerd tegen het coronavirus. De huidige nummer 2 van de wereld kan het toernooi voor het eerst sinds 2018 winnen. Hij was al drie keer de beste op Flushing Meadows.

Solide

De eerste set was snel binnen voor de Serviër. Fritz leverde al zijn opslagbeurten in en gaf zo wel heel makkelijk de punten weg. De Amerikaanse nummer 9 van de plaatsingslijst sloeg ook veel onnodige fouten.

In het tweede bedrijf bood Fritz wel meer tegenstand, maar hij slaagde er niet in een vroege break van Djokovic ongedaan te maken. De ervaren Serviër serveerde de set solide uit. In het derde bedrijf gaf de Amerikaan serieuze tegenstand. Hij had kansen om de set naar zich toe te trekken en de wedstrijd van nieuw elan te voorzien, maar op de beslissende momenten liet Fritz het afweten en sloeg Djokovic de punten. Op zijn tweede matchpoint maakte de man die ook al 34 grandslamfinales speelde het af.

Zijn tegenstander in de halve eindstrijd komt uit de kwartfinale tussen de Amerikanen Frances Tiafoe en Ben Shelton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.