Redactie
Redactie Wielrennen 28 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Demi Vollering krijgt wildcard voor wereldkampioenschappen gravel in Italië

Demi Vollering maakt volgende week haar opwachting bij de wereldkampioenschappen gravel. De wielrenster van SD Worx heeft voor het evenement van de wielerunie KNWU een wildcard gekregen. Vollering behaalde dit seizoen veel successen op de weg. Ze won onder meer de Tour de France Femmes, de Ronde van Romandië en eindigde als tweede bij de WK op de weg.

Bij de gravelwedstrijden rijden de renners voor het grootste deel over onverharde wegen. Eerder werd al bekend dat Annemiek van Vleuten bij de WK in actie komt. Ze beëindigde onlangs haar professionele loopbaan. Bij de mannen doen onder anderen de oud-renners Laurens ten Dam en Niki Terpstra mee.

De WK gravel staan op 7 en 8 oktober in het Italiaanse Veneto op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.