Redactie
Redactie Tennis 17 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederland verliest Daviscup-wedstrijd tegen Kroatië, maar zit in kwartfinales

Nederland heeft de derde wedstrijd in de groepsfase van de Daviscup Finals verloren van Kroatië. Na de zege van Botic van de Zandschulp op Duje Ajdukovic en de nederlaag van Tallon Griekspoor tegen Borna Gojo, bezorgden Mate Pavic en Ajdukovic het gastland in Split alsnog de overwinning met een zege op Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof: 3-6 6-4 10-8.

Middelkoop en Koolhof wonnen de eerste set in de dubbel met 6-3, maar zagen Pavic en Ajdukovic terugkomen met de 6-4-winst in de tweede set. De afsluitende matchtiebreak wonnen de Kroaten met 10-8.

Nederland wist zich vrijdag al verzekerd van een plaats in de kwartfinales, waarmee het eindtoernooi eind november in Málaga begint. Onder leiding van teamcaptain Paul Haarhuis versloeg Oranje eerst Finland waarna de ploeg tegen de Verenigde Staten voor een regelrechte stunt zorgde. Van de Zandschulp was toen te sterk voor Tommy Paul, terwijl Griekspoor Frances Tiafoe, de nummer 11 van de wereld, versloeg. Na de nederlaag van Kroatië tegen Finland was Nederland zeker van een plaats bij de beste twee in de poule.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.