Redactie
Redactie Wielrennen 15 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Dainese wint negentiende etappe Ronde van Spanje, Van den Berg derde

Wielrenner Alberto Dainese heeft de negentiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De 25-jarige Italiaan van DSM-Firmenich won na ruim 177 kilometer de massasprint in de straten van Íscar.

Dainese pakte op de streep zijn landgenoot Filippo Ganna van Ineos Grenadiers. De Nederlander Marijn van den Berg (EF-EasyPost) eindigde als derde. Kaden Groves, de drager van de groene trui, ging in de laatste kilometer onderuit. Klassementsleider Sepp Kuss van Jumbo-Visma kwam niet in de problemen.

Zaterdag staat er nog een heuvelachtige rit op het programma. Zondag wordt de Ronde van Spanje afgesloten met een vlakke rit naar Madrid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.