Redactie
Redactie Andere sporten 27 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Colin Kaepernick smeekt om trainingsplek bij New York Jets

Quarterback Colin Kaepernick heeft in een brief bijna gesmeekt om een plekje in het trainingsteam van New York Jets. Zeven jaar nadat de American footballer door zijn stille protest tegen racisme en politiegeweld zijn plek kwijtraakte bij San Francisco 49ers, is er nog altijd geen andere ploeg die hem een plek heeft gegund voor een rentree in de NFL.

Kaepernick werd in 2016 het boegbeeld van de protesten door als eerste speler in de NFL te knielen gedurende het volkslied voorafgaande aan de wedstrijden. Destijds wekte het de woede bij president Donald Trump, die sprak van respectloos gedrag en zelfs het ontslag eiste van spelers die knielden. Kaepernick liet destijds zijn contract bij de 49ers ontbinden, maar nadien was er geen enkele andere club die hem een contract aanbood.

De 35-jarige quarterback heeft in zijn ‘sollicitatie’ aan de eigenaar van de Jets gevraagd of hij mag komen trainen. Hij eist nog geen plek op in het wedstrijdteam, maar wil graag helpen. De ploeg uit New York zit om een ervaren quarterback verlegen door de zware blessure van Aaron Rodgers. Zijn vervanger Zach Wilson doet het niet al te best. “Ik zou vereerd en zeer dankbaar zijn voor de kans om het trainingsteam te komen leiden. Ik zou dit doen met als enige missie om jullie verdediging elke week klaar te stomen.”

Kaepernick benadrukt dat hij nog altijd in topconditie verkeert. “Ik ben nooit met pensioen gegaan of gestopt met trainen. Mijn trainingsschema is al zes jaar hetzelfde en heb ik zonder falen volgehouden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.