Redactie
Redactie Tennis 12 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Van de Zandschulp opent Nederlands Daviscup-duel tegen Finland

Botic van de Zandschulp begint namens de tennissers van Oranje aan de Daviscup Finals-wedstrijd tegen Finland. Zijn tegenstander in het Kroatische Split is vanaf 15.00 uur Otto Virtanen, de nummer 125 van de wereld. Van de Zandschulp staat zelf 68e.

Tallon Griekspoor neemt het in het tweede duel op tegen Emil Ruusuvuori. Griekspoor, op de 24e plek de beste Nederlander, staat 33 plaatsen hoger dan zijn Finse opponent. Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop nemen het in het dubbelspel op tegen Harri Heliövaara en Ruusuvuori.

Oranje neemt het later deze week in de groepsfase van Daviscup Finals op tegen Kroatië en de Verenigde Staten. Mocht Nederland bij de eerste twee landen eindigen dan plaatst de ploeg van captain Paul Haarhuis zich voor de knock-outfase in Malaga.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.