Redactie
Redactie Tennis 6 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse tennisser Shelton knokt zich naar halve finale US Open

De Amerikaanse tennisser Ben Shelton heeft zich na een enerverend gevecht met zijn landgenoot Frances Tiafoe geplaatst voor de halve finale van de US Open. De ongeplaatste Shelton, nummer 47 van de wereld, versloeg de als tiende geplaatste Tiafoe in vier sets: 6-2 3-6 7-6 (7) 6-2.

De 20-jarige Shelton maakte indruk met zijn sterke service en forehands. Het duurde even voordat Tiafoe, vorig jaar nog halvefinalist in New York, daar een antwoord op had. In de derde set was Tiafoe 1 punt verwijderd van een voorsprong in sets, maar Shelton werkte het setpoint weg en pakte meteen daarna de set. In de vierde set liet het talent zijn landgenoot niet meer terugkomen.

Om de finale te bereiken zal Shelton zich moeten ontdoen van drievoudig US Open-winnaar Novak Djokovic. De 36-jarige Serviër, die het grandslamtoernooi voor het laatst in 2018 won, versloeg in zijn kwartfinalewedstrijd vrij eenvoudig de Amerikaan Taylor Fritz. De setstanden waren 6-1 6-4 6-4.

“Veel beter dan dit wordt het niet”, reageerde Shelton op zijn ontmoeting met de 23-voudig grandslamkampioen. “De afgelopen twee avonden tegen Amerikanen waren zwaar, maar hopelijk kunnen jullie mij weer gaan steunen”, zei de jongeling tegen zijn landgenoten op de tribune. Shelton is de jongste Amerikaanse man in de halve finales van de US Open sinds 1992.

Shelton staat door zijn zegereeks virtueel op de negentiende plaats op de wereldranglijst. Een jaar geleden stond de Amerikaan nog 165e. Bij zijn debuut op de Australian Open begin dit jaar kwam hij al tot de kwartfinales.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.