Redactie
Redactie Wielrennen 8 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Belgische wielrenner De Lie sprint naar overwinning in GP Québec

De Belgische wielrenner Arnaud De Lie heeft vrijdag de twaalfde editie van de GP van Québec op zijn naam geschreven. De 21-jarige kopman van Lotto-Dstny sprintte na 201,6 kilometer naar zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau.

De Lie kwam uit een vrijwel geslagen positie naar voren en verwees de Nieuw-Zeelander Corbin Strong (Israel-Premier Tech) en de Australiër Michael Matthews (Team Jayco AlUla), de winnaar van 2018 en 2019, naar de tweede en derde plek.

De Lie volgt op de erelijst in Canada de Fransman Benoît Cosnefroy op. In 2020 en 2021 ging de wedstrijd niet door wegens de coronapandemie. Met Philippe Gilbert (2011) staat er nog een Belg op de erelijst.

Zondag rijden de renners in Canada ook de GP Montréal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.