Redactie
Redactie Wielrennen 10 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Adam Yates triomfeert in GP van Montreal

De Brit Adam Yates heeft de GP van Montreal gewonnen. De 31-jarige wielrenner van UAE Team Emirates volgt daarmee zijn ploeggenoot Tadej Pogacar op, die de Canadese eendaagse wielerkoers uit de WorldTour vorig jaar op zijn naam schreef. Yates ontsnapte met nog 10 kilometer te gaan en versloeg in de sprint de voor Frankrijk uitkomende Pavel Sivakov.

Yates kreeg bij zijn aanval in het laatste rondje uiteindelijk alleen Ineos-renner Sivakov mee. Ze reden de laatste kilometers samen naar de finish met een kleine voorsprong op een groepje achtervolgers. Van hen bleek de Spanjaard Alex Aranburu de sterkste in de strijd om de derde plek.

Eerder lukte het onder anderen Arnaud De Lie, vrijdag nog winnaar van de GP van Québec, om weg te rijden uit het sterk bezette peloton. De 21-jarige Belg werd bijgehaald en moest uiteindelijk zelfs lossen.

Yates pakte zijn vierde zege van het seizoen. Zijn meest aansprekende zege was de openingsrit van de Tour de France in Bilbao.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.