Redactie
Redactie Wielrennen 13 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Ruim 200 wielrensters starten in WK wegrace, twee topfavorieten melden zich ziek af

Kort na 13.00 uur zijn ruim tweehonderd wielrensters van start gegaan voor hun wegrace op de WK in Schotland. Twee podiumkandidaten hebben zich afgemeld wegens ziekte: de Poolse Katarzyna Niewiadoma en de Amerikaanse Chloé Dygert, donderdag winnares van de individuele tijdrit.

Tour de France-winnares Demi Vollering behoort tot de kanshebbers voor de wereldtitel. Net als de Belgische Lotte Kopecky, normaal haar ploeggenote bij SD Worx maar nu een concurrente in een wedstrijd met landenploegen. Shirin van Anrooij dingt ook mee naar de titel voor beloften, die geen eigen wedstrijd hebben.

De vrouwen bereiken vanuit Loch Lomond na zo’n 70 kilometer Glasgow, waar zes rondes van 14,3 kilometer moeten worden gefietst. Het is hetzelfde gevaarlijke rondje waar Mathieu van der Poel een week geleden naar de wereldtitel reed. De finish wordt verwacht rond 16.45 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.