Redactie
Redactie Wielrennen 3 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse sprinters domineren kwalificaties WK baanwielrennen in Glasgow

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben bij de WK baanwielrennen in Glasgow in de kwalificaties op de teamsprint meteen laten zien wat hun plan is. De zogenoemde ‘bullet train’ was veruit de snelste in een tijd van 42,046 seconden. Australië, dat vorig jaar Nederland na vier wereldtitels op rij onttroonde, was bijna een halve seconde langzamer maar nog wel goed voor de tweede tijd.

Voor de mannen gaat het toernooi vrijdagavond verder met de eerste ronde. Daarin neemt Nederland het op tegen China. Ook de finale is vrijdagavond. Van den Berg, Lavreysen en Hoogland willen hun hegemonie hoe dan ook herstellen.

Op de teamsprint starten drie renners van wie er na elke ronde één afvalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.