Redactie
Redactie Atletiek 19 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Bonevacia vervanger in gemengde estafetteploeg tijdens WK-finale

De Nederlandse ploeg voor de finale van de 4×400 meter gemengde estafette op de WK atletiek in Boedapest kent een wijziging in de samenstelling. Liemarvin Bonevacia vervangt Terrence Agard, die eerder zaterdag in de serie liep. Femke Bol, Lieke Klaver en Isaya Klein Ikkink blijven gehandhaafd in het kwartet.

Het team plaatste zich overtuigend voor de eindstrijd, waarin de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en België de grootste concurrenten voor het goud lijken. Onder aanvoering van de troeven Bol en Klaver won het Oranje-viertal zijn serie in een tijd van 3.12,12. De finale is om 21.50 uur het sluitstuk van de openingsdag op de WK.

Bol, Klaver en Bonevacia maakten ook deel uit van het estafetteteam op de 4×400 meter gemengd dat zilver won op de WK vorig jaar in Eugene (VS). Klein Ikkink is de nieuwe kracht. In Eugene was Tony van Diepen, die ontbreekt in Boedapest, de vierde loper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.