Redactie
Redactie Autosport 26 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Verstappen strijdt voor negende Formule 1-overwinning op rij

Max Verstappen zou het “indrukwekkend” vinden als hij er zondag in slaagt voor de negende keer op rij een race in de Formule 1 te winnen. De Nederlander zette zaterdag een belangrijke stap door zich bij de Dutch Grand Prix te verzekeren van poleposition. Als Verstappen zondag de race wint, evenaart hij het record van de Duitser Sebastian Vettel, die in 2013 ook negen keer op rij won.

“Negen zeges op rij zou indrukwekkend zijn. Ik had niet eens gedacht acht keer op rij te kunnen winnen”, aldus Verstappen. “Vettel stuurde me na volgens mij mijn vijfde achtereenvolgende zege een sms waarin hij zei dat ik goed bezig was en dat ik zo door moest gaan. En ook iets van: het gaat jou lukken.”

Als Verstappen zondag op gelijke hoogte met Vettel komt, wil hij er ook weer niet te lang bij stilstaan. “Het is niet iets dat ik voortdurend in mijn achterhoofd heb. Ik doe deze sport niet om records te breken. Ik ben hier alleen maar om te winnen op het moment zelf. Maar als het morgen mogelijk is, ga ik er natuurlijk voor.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.