Redactie
Redactie Tennis 15 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Venus Williams boekt eerste top 20-overwinning in vier jaar op WTA-toernooi

Tennisster Venus Williams heeft op het grote WTA-toernooi van Cincinnati haar eerste overwinning op een speelster uit de mondiale top 20 in vier jaar tijd geboekt. De 43-jarige Amerikaanse versloeg in de eerste ronde Veronika Koedermetova uit Rusland met 6-4 7-5.

Williams, die met een wildcard was toegelaten tot het toernooi, toonde de nodige veerkracht in Ohio. De 7-voudig grandslamkampioene keek in de eerste set tegen een 1-4-achterstand aan, maar draaide de wedstrijd om met drie breaks. Ook in de tweede set nam Koedermetova, de nummer 16 van de wereld, een ruime voorsprong van 0-4. Williams herpakte zich opnieuw en won vanaf 1-5 zes games op rij.

“Ik hou van dit spel, het is wat ik doe”, zei Williams na afloop. “De afgelopen jaren waren moeilijk qua blessures, maar ik wil spelen, sterk zijn en mezelf kunnen zijn. Dat is het belangrijkste voor mij.”

Nieuwe comeback

Williams maakte in juni op het grastoernooi van Rosmalen een nieuwe comeback op de baan na een afwezigheid van zes maanden. Sindsdien speelde de huidige nummer 533 van de wereld onder meer met een wildcard op Wimbledon, waar ze in de eerste ronde verloor van Elina Svitolina uit Oekraïne.

Williams treft in de tweede ronde van het toernooi in Cincinnati de winnares van de wedstrijd tussen de Chinese Qinwen Zheng en de Belarussische Aljaksandra Sasnovitsj.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.