Redactie
Redactie Wielrennen 5 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Hetty van de Wouw bereikt kwartfinales WK baanwielrennen in Glasgow

Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet hebben bij de WK baanwielrennen in Glasgow de kwartfinales bereikt op het onderdeel keirin. Van de Wouw, afkomstig uit Kaatsheuvel, finishte op de piste van de Sir Chris Hoy Velodrome in haar heat als tweede achter de Duitse titelverdedigster Lea Sophie Friedrich. De beste twee rensters per heat gingen rechtstreeks naar de volgende ronde die op zondag wordt verreden.

Van der Peet had een herkansing nodig, waarin ze als tweede achter de Duitse Emma Hinze een plaats in de kwartfinales veilig stelde.

Van de Wouw trof in haar heat behalve Friedrich ook de Belgische voormalig wereldkampioene Nicky Degrendele en de Canadese Lauriane Genest, de nummer 3 van de Spelen van Tokio. “Ik moest vanaf positie 4 beginnen met Friedrich op positie 5. Ik dacht wel: ik moet voor Friedrich naar voren. De rest wil dat ook en dan blijf je anders achterin hangen.”

Drie ronden

Ze is met ambitie aan het keirintoernooi begonnen. “Ik ga voor goud. Als ik daar niet voor ga, denk ik dat ik mezelf van tevoren tekort doe. Ik heb de afgelopen maanden in wedstrijden om de Nations Cup twee keer de finale gehaald.”

Bij keirin worden zes rensters eerst op gang gebracht door een voor hen rijdende brommer. Als die uit de baan is verdwenen, sprinten zij over drie ronden om de winst. Van der Peet veroverde vorig jaar brons op de WK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.